Cheval Blanc

Thuismenu voor de kerstdagen

van Cheval Blanc

Velen van u staan tijdens de feestdagen zelf in de keuken
om voor familie en vrienden een feestelijk kerstdiner op
tafel te toveren. Wij weten als geen ander dat er dan vele
uren besteed moeten worden aan inkopen en
voorbereiding.

Ook dit jaar kan restaurant Cheval Blanc u ten aanzien
van uw kerstmenu heel wat werk uit handen nemen
omdat u deze bij ons kunt bestellen.
Wij bieden u een compleet kerstmenu (met eventueel
bijpassende wijnen) voorzien van een duidelijke uitleg
hoe de gerechten te bereiden en te presenteren.
Indien u geen gebruik wilt maken van het gehele
menu kunt u de gerechten natuurlijk ook los
bestellen.

Dit thuismenu kunt u maandag 24 december, tussen
15.00 en 18.00 uur, bij ons afhalen in het restaurant of
wij kunnen het bij u thuis bezorgen binnen een straal van
5 km van ons restaurant (bezorgkosten: € 5,00 per
bestelling).

Nadat u besteld heeft zullen wij u dit per e-mail of
telefonisch bevestigen waarna wij u verzoeken 50% van
het bedrag van uw bestelling vooraf over te maken.
Hiermee is uw bestelling definitief geplaatst. Het
resterende bedrag kunt u bij aflevering voldoen.

Thuismenu Kerst 2018

Luxe assortiment desembroodjes € 6,00

6 stuks inclusief Guernsey boter en aioli

Gillardeau Oester € 35,00

per mandje van 12 stuks

Amuse € 4,50 per stuk

Gevogelte Semi Freddo, rogge, pistache en mango

Voorgerecht Zalm € 12,50

Rilette van zalm en kaffir limoen, gemarineerde zalm, structuur van gele curry, filet americain van winterwortel, tempura van zeewier

Tussengerecht 1 Coquille € 15,00

Gebakken coquilles, salsa van bio romeo boontjes, tomaat, kappertjes en saus van fenegriek

Tussengerecht 2 Eendenlever € 17,50

Gebakken bio eendenlever, marbre van pastinaak en biet, gel van Veenbesjes uit Vlieland

Soep per liter € 9,50

Roomsoep van zuurkool

Spoom

Een spoom bestaat uit sorbet ijs overgoten met een koel en bruisend drankje. Prosecco per fles € 12,50 Sorbet van peer per ½ liter € 7,50

Hoofdgerecht Hert € 27,50

Gebakken Balmarol hertenbiefstuk met gratin van aardappel en pompoenpit, gepofte en crème
van knolselderij gekarameliseerde witlof, wild jus met
ruby chocolade

In plaats van hertenbiefstuk:

Tournedos Aberdeen Angus 130 gram € 2,50 extra

Stoofpeer per 4 stuks € 5,00

Kaas € 22,50

Hollands kaasplateau voor 4 personen
Geit – oud – rood – blauw

Dessert € 10,00

Gepocheerde appel, koek crumble, crème Suisse,
kaneel en gel van Pedro Ximinez
* dessert is uit te breiden met diverse smaken ijs

Vers gedraaid ijs per ½ liter = 8 a 10 bollen:
- Room ijs : Vanille € 7,50
- Room ijs : Pecannoot met zeezout € 9,50
- Sorbet ijs: peer € 7,50

Bestel een compleet Menu

Drie gangen menu € 42,50
Zalm / Hert / Dessert
Vier gangen menu 1 € 57,50
Zalm / Coquille / Hert / Dessert
Vier gangen menu 2 € 60,00
Zalm / Eendenlever / Hert / Dessert
Vijf gangen menu € 70,00
Zalm/Coquille/Eendenlever/Hert/Dessert

WIJN MOUSSEREND

Rothschild champagne Brut 55,00
Rothschild champagne Rose 65,00

WIJN WIT

2017 Domaine Vic Sauvignon 9,95
2017 Sigl Gruner veltliner 14,95
2017 Domaine Gayda Viognier 9,95
2015 Domaine Fondrech Blanc 14,95

WIJN ROOD

2016 Feudi Primitivo 125 9,95
2015 Las Ninas Carmenere 14,95

DESSERTWIJN

2015 Morande Sauvignon late harvest 0,375 11,95
2015 Matthias Muller Riesling Spatlese 19,95