THUISMENU KERST 2022

CHEVAL BLANC

THUISMENU KERST 2022

Velen van u staan tijdens de feestdagen zelf in de keuken om voor familie en vrienden een feestelijk kerstdiner op tafel te toveren. Wij weten als geen ander dat er dan vele uren besteed moeten worden aan inkopen en voorbereiding.
Ook dit jaar kan restaurant Cheval Blanc u ten aanzien van uw kerstmenu heel wat werk uit handen nemen omdat u deze bij ons kunt bestellen.
Wij bieden u een compleet kerstmenu (met eventueel bijpassende wijnen) voorzien van een duidelijke uitleg hoe de gerechten te bereiden en te presenteren.

Gezien de grote aanvraag, de hoge energie prijzen, de stijgende inkoopkosten en een tekort aan personeel hebben we de mogelijkheden van bestellen een beetje moeten aanpassen.
Dit jaar serveren wij uitsluitend een compleet menu en zijn de gerechten niet meer los te bestellen.

Iedere gang binnen het kerstmenu kunt u ook vervangen voor een heerlijk vegetarisch gerecht. U kunt dit in de balk van het aantal te bestellen menu's aangeven welke gang u wilt vervangen en hoeveel.
Voorbeeld: Kerstmenu 4 gangen
U vult in 4x met de opmerking 2x vegetarisch voor en 1x vegetarisch hoofdgerecht.

Dit thuismenu kunt u zaterdag 24 december bij ons afhalen in het restaurant (hierover zullen wij een tijd met u afspreken) of wij kunnen het bij u thuis bezorgen binnen een straal van 5 km van ons restaurant (bezorgkosten: € 5,00 per bestelling).
Nadat u besteld heeft zullen wij u dit per e-mail of telefonisch bevestigen waarna wij u verzoeken 50% van het bedrag van uw bestelling vooraf over te maken. Hiermee is uw bestelling definitief geplaatst. Het resterende bedrag kunt u bij aflevering voldoen.

KERSTMENU 2022
Amuse
In Japanse bouillon “Dashi” gemarineerde verse makreel. De Dashi is heerlijk ziltig en vol umami. Met Ajo blanco van geroosterde amandelen / krokant van brickdeeg en furikake / coulis van puntpaprika / crème van ponzu.
* alternatief is vegetarisch gerecht *

Voorgerecht - Drie bereidingen van Zalm -
Krokant van rijst, kokos en sesam / gerookte bawykov zalm / gemarineerde zalm in groene kruiden / bonbon van gerookte en verse zalm / gel van mosterd en dille
* alternatief is vegetarisch gerecht *

Tussengerecht Zeeduivel & Kreeft -
Sous vide gegaarde zeeduivel waarna geroosterd / gepocheerde kreeft / citroenboontjes / gepofte knolselderij / kreeftenjus met limoenblad
* alternatief is vegetarisch gerecht *

Hoofdgerecht - Neerlands Hertenrugfilet of Tournedos -
Gebakken hertenrugfilet van de Veluwe, Bloemendaalse gele kool met duinaardappel en trompet de la mort / gel van kweepeer / krokant van rode kool / paté van hert, vijg, pancetta en sjalot / jus van isot peper
(het vlees wordt vers aangeleverd en moet u zelf nog even bakken)
* alternatief is vegetarisch gerecht *

Kaas
Selectie van 5 binnen en buitenlandse kazen / Rijkenberg’s medjoul dadelbrood en structuur van jonagold

Dessert
Moelleux van Chocolade / kalamansi curd / ijs van karamel, koffie en valse kaneel / mousse van mango en gember / crumble van anijs

Diverse mogelijkheden om uw diner mee uit te breiden:
Zeeuwse oesters / Verse Baguette / Groene salade / Stoofpeertjes / Friandises / Scroppino / Huisgemaakte Limoncello


4 gangen Zalm / Zeeduivel / Hert / Dessert inclusief Amuse 75,00